Hur du kontrollerar säkerheten för dina lösenord

Endast tillgängligt i Kaspersky Premium.

Dina internetkonton är i allvarlig fara om de har icke-unika eller svaga lösenord (till exempel qwerty eller 12345) och om lösenorden är baserade på information som är lätt att gissa eller få tag på (till exempel namn på dina släktingar eller födelsedatum).

Kaspersky-programmet kan hjälpa dig att snabbt kontrollera hur komplexa dina lösenord är och om samma lösenord används i mer än ett konto.

Så här kontrollerar du lösenordssäkerhet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Integritet.
  3. Under Lösenordssäkerhet, gör en av följande åtgärder:
    • Klicka på Ladda ned om Kaspersky Password Manager inte är installerat ännu. Namnet på knappen kan vara Start eller Öppna om Kaspersky Password Manager inte är konfigurerat, inaktuellt eller anslutet till ett My Kaspersky-konto som inte matchar kontot som Kaspersky-programmet är anslutet till.

Detta startar installationen av Kaspersky Password Manager. Följ guidens instruktioner.

• Klicka på Genomsökning om sökningen inte har körts ännu.
    • Klicka på Detaljer om sökningen redan har körts.

Sökresultat visas under Lösenordssäkerhet grupperade efter säkerhetskategorier.

För att läsa mer om lösenordssökningar, se Hjälp för Kaspersky Password Manager.